E oficial! Ce se va întâmpla cu indemnizația pentru creșterea copilului

Părinţii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului şi care obţin venituri din drepturi de autor vor trebui să depună actele doveditoare la agenţiile de plăţi şi inspecţie socială, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a OUG în acest sens adoptate joi. Agenţiile vor avea la dispoziţi un termen de 2 luni pentru a stabili noul cuantum al indemnizaţiei.

„În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare, ministerul Muncii va elabora normale metodologice de aplicare. (…) Persoanele vizate pot depune documentele doveditoare pentru obţinerea respectivelor venituri, direct la agenţiile de plăţi şi inspecţie socială, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ şi agenţiile au obligaţi de a stabili noul cuantum în termen de 60 de zile de la depunerea actelor doveditoare. Se face recalcularea şi vor primi banii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului după şedinţa Executivului.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *