Noi manifestații ale extremei drepte germane vor avea loc în oraşul Köthen din landul Saxonia-Anhalt

Un purtător de cuvânt al poliţiei germane a anunţat joi că organizaţii de extrema dreaptă reunite sub denumirea Zukunft Heimat (Viitoarea Patrie) vor organiza duminică un miting în oraşul Köthen, din landul Saxonia-Anhalt, aceasta fiind cea mai recentă manifestaţie dintr-o serie de proteste împotriva imigranţilor din ţară, relatează dpa preluată de Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, un bărbat german, în vârstă de 22 de ani, a murit duminică noaptea după ce a intervenit într-o dispută între cetăţeni afgani. Rezultatele autopsiei cetăţeanului german au arătat că acesta a suferit un atac de cord.

Într-un discurs rostit miercuri în parlamentul german, cancelarul Angela Merkel a condamnat atacurile xenofobe şi utilizarea sloganurilor naziste, după cele mai violente demonstraţii ale extremei drepte din ultimele decenii, incidente care au indicat existenţa unor divizări profunde în ţară.

Manifestaţii ale extremei drepte care au avut loc recent în oraşul Chemnitz (estul Germaniei) au readus în actualitate dezbaterea privind decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide graniţele ţării pentru mai mult de un milion de migranţi în 2015.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *