VREMEA în weekend. Frigul se instalează în România

VREMEA în weekend. Sâmbătă, în Maramureş, Moldova, Transilvania şi la munte, în cea mai mare parte a intervalului, vor fi înnorãri şi temporar va ploua, iar în celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe spaţii mici ploi slabe spre searã şi în cursul nopţii. Pe crestele montane, izolat şi trecãtor, vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul se va intensifica temporar în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze la rafalã în medie de 40…50 km/h şi peste 55…60 km/h local în est, sud-est şi la munte.

Temperaturile diurne, în scãdere în regiunile sudice şi de sud-est, dar în uşoarã creştere în restul teritoriului, se vor situa uşor sub normalul acestei perioade. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 14 şi 20 de grade, iar minimele între 2 şi 12 grade, mai scãzute în depresiuni, dar şi mai ridicate pe litoral.

În jumãtatea de sud a ţãrii, vor fi înnorãri, dar numai trecãtor şi pe spaţii mici ploi slabe, în Dobrogea, iar în cursul zilei şi în zona deluroasã şi montanã, mai ales a Olteniei. În jumãtatea de nord, cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, când pe arii restrânse va fi ceaţã. Vântul va mai avea intensificãri în Câmpia Românã şi în Dobrogea, cu viteze mai mari în deltã şi pe litoral, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO pentru luni

Cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile extracarpatice, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicatã în sud-estul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în Dobrogea, cu viteze mai mari în deltã şi zona litoralului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul şi sud-vestul teritoriului, iar minimele se vor situa între 2 şi 14 grade.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *