Ștefania, femeia-jandarm bătută de câțiva huligani în cadrul protestului din 10 august, a vorbit pentru prima dată

”Am căzut, ori m-am împiedicat, ori a intrat cineva în mine, colegul a căzut peste mine, în momentul acela am început să fim loviți”, a spus janadarmerița, care a adăugat că, odată prinsă în busculadă, ”eram loviți cu sete, cu sălbăticie și în ciuda faptului că-i imploram să nu ne mai lovească, aceștia nu s-au oprit”.

Ulterior, își amintește ea, ”cu ajutorul colegului și cu ajutorul a câtorva dintre protestatari am reușit să ajung la colegii mei” și apoi la ambulanță.

”Referitor la ce s-a scris la ieșirea mea din spital, mă întreb ce s-ar fi vrut, să ies în scaun de rotile ca să impresionez? (…) Nu înțeleg de ce am fost acuzată așa? Încă de mic copil mi-a plăcut uniforma militară (…) Am considerat dintotdeauana că oamenii mă vor privi cu respect pentru că într-un fel sau altul le port de grijă și în ciuda faptului că m-am gândit că este o meserie riscantă nu m-am gândit că voi fi pusă într-o situație atât de gravă. Consider că acel atac o ură declanșată împotriva unui om în uniformă, iar din câte știu eu legea este foarte clară la acest aspect și consider că este inadmisibil”, a încheiat jandarmerița.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *