Călin Popescu Tăriceanu va fi AUDIAT: Va trebui să dea detalii despre cei 7 ani în care a fost interceptat

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă a SPP, Daniel Butunoi, a anunţat marţi că, în cursul săptămânii viitoare, va fi invitat la audieri şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a da detalii în legătură cu cei şapte ani în care ar fi fost interceptat, el precizând că acest aspect a fost semnalat de fostul director al Serviciului de Protecţie şi Pază, Dumitru Iliescu.

„Generalul Iliescu (Dumitru Iliescu, audiat la comisie – n.r.) ne-a semnalat un caz unde suspectăm că ar fi o implicare a persoanelor din SPP – în speţa domnului preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ca atare, prin votul unanim al comisiei, am decis ca săptămâna viitoare, în funcţie de programul dumnealui, să îl invităm pe dl Tăriceanu la audieri în comisie. Aşa cum ne-a expus dl general Iliescu despre competenţele SPP, o parte foarte consistentă din partea de protecţie reprezintă protecţia informativă. După părerea dumnealui, cei şapte ani de ascultare a domnului Călin Popescu Tăriceanu nu numai că sunt ilegali, ci că serviciul trebuia să ştie şi trebuia să ia măsuri pentru contracararea acestor activităţi. De aceea vrem să îl invităm pe dl Popescu-Tăriceanu, să ne explice dumnealui, fiind persoana în cauză, cum s-a simţit şi ce s-a întâmplat în cei şapte ani de mandat de ascultare”, a precizat Butunoi.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *