Klaus Iohannis cere prelungirea programului de vot: „Este inadmisibil”

Preşedintele Klaus Iohannis a revenit cu un mesaj dur la adresa guvernanţilor, pe care îi acuză, din nou, de incompetenţă după modul în care au gestionat alegerile din acest an.

Într-un comunicat emis de Administraţia Prezidenţială, „președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că este inadmisibil ca, din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze, foarte mulți români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot. Modul dezastruos în care autoritățile au gestionat procesul electoral în secțiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numeroși cetățeni din Diaspora să fie în imposibilitatea de a-și exprima opțiunea până la ora 21.00, când se închid oficial urnele„, a se arată în mesajul publicat pe site-ul oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis cere prelungirea programului de vot

Președintele României atenționează că buna organizare a desfășurării alegerilor și respectarea dreptului constituțional de vot constituie obligații legale ale autorităților române responsabile.

Şeful statului a socilitat Guvernului și Biroului Electoral Central „să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota”.

Totodată, le cere autorităților să dea dovadă de maximă responsabilitate și să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21.00, astfel încât cetățenii români care așteaptă în fața secțiilor să poată vota!”, se mai arată în comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *