Donald Trump a răbufnit, războiul la un pas de a începe

Donald Trump, președintele Americii, a lansat miercuri un atac dur la adresa unuia dintre cei mai aprigi contestatari ai SUA din ultima perioadă. Anunțul făcut de acesta sună mai mult a amenințare. Anunțul vine în contextul în care tensiunile sunt la cele mai înainte cote.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat Iranul „să aibă grijă cu ameninţările” pentru că se pot întoarce împotriva sa, ca răspuns la faptul că Teheranul a informat că îşi va depăşi în câteva zile nivelul de uraniu îmbogăţit admis de acordul nuclear din 2015, relatează The Guardian.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a anunţat miercuri că nivelul uraniului îmbogăţit din Iran va depăşi limita admisă în acordul nuclear ca răspuns la faptul ceilalţi semnatari ai acordului nu şi-au respectat promisiunile şi nu au ajutat Teheranul să scape de sancţiunile SUA.

„Pe 7 iulie, nivelul de uraniu îmbogăţit nu va mai fi 3,67%. Vom renunţa la acest angajament. Vom creşte nivelul peste 3,67% până la cât vrem, cât va fi necesar, cât avem nevoie”, a afirmat Rouhani.

Trump a răspuns miercuri pe Twitter: „Aveţi grijă cu ameninţările! S-ar putea să se întoarcă împotriva voastră, aşa cum nu s-a mai întâmplat până acum!”. Franţa a avertizat Teheranul că nu va obţine „nimic” dacă va părăsi acordul şi a informat că „nerespectarea acordului doar va creşte tensiunile care sunt deja ridicate” în Orientul Mijlociu. Rouhani a precizat că Iranul va renunţa la aceste măsuri dacă celelalte părţi din acordul nuclear îşi vor respecta promisiunea de a ajuta Iranul să evite sancţiunile SUA.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *